Fredag 28. oktober dannede Odsherreds Gymnasium ramme om et af de mere sjældne besøg — et besøg, der passer perfekt ind i denne tid med et folketingsvalg lige for døren. Statsminister Mette Frederiksen havde nemlig meldt sin ankomst.

Da der i forvejen var planlagt politisk debat på Odsherreds Gymnasium denne dag, var det en oplagt, at statsministeren gæstede gymnasiet og kickstartede debatten med manér.

Bød op til debat
Kl. 9.00 ankom Mette Frederiksen til Odsherreds Gymnasium, hvor hun blev budt velkommen af rektor for Odsherreds Gymnasium Annette Bundgaard og direktør for Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser Steffen Lund.

Derefter gik turen til gymnasiets kantine, som var proppet med elever fra alle skolens uddannelser — og de var klar til debat og muligheden for at stille spørgsmål til landets statsminister.

Indledningsvis bød rektor Annette Bundgaard velkommen, hvorefter hun gav ordet til statsminister Mette Frederiksen. Hun takkede mange gange for at måtte besøge Odsherreds Gymnasium, hvorefter hun slog fast, at hun havde glædet sig til at besvare alle de spørgsmål, som de unge elever måtte ligge inde med.

Et spørgsmål hun ikke havde fået før

Og mange (gode) spørgsmål — dét havde eleverne. Emner som flygtninge i Rwanda, klima, inflation og uddannelse blev vendt, og der blev endda stillet et spørgsmål, som Mette Frederiksen i sin tid i Socialdemokratiet aldrig var blevet stillet før: ”Er du enig med alt, hvad Socialdemokratiet står for?”

Med et smil på læben lød det fra Mette: ”Tak for i dag.”

Det blev selvfølgelig fulgt op af et grin fra statsministeren, som straks uddybede: ”Hvor er jeg glad for, at jeg aldrig har fået det spørgsmål før. Det er godt nok svært at svare på.”

Efter en god spørgerunde var der tid til tage billeder og få en kort snak med Mette Frederiksen. Noget, rigtig mange elever havde lyst til og mod på.

Herefter var det tid til at statsministeren skulle videre ud i det danske og føre valgkampagne her med få dage til valgdag.

For eleverne på Odsherreds Gymnasium fortsatte dagen med endnu mere politik, da folketingskandidater fra alle partier havde indfundet sig i kantinen til politisk debat med det kommende folketingsvalg for øje.