Odsherreds Gymnasium

Ungefolkemødet

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Ungefolkemødet i Odsherred

ÅRETS TEMA – Det gode ungeliv i Odsherred

Kære alle skoleklasser, aktører, lærere og uddannelser!
Hjertelig velkommen til ”Ångøfålkømødø” på Odsherreds Gymnasium. Vi glæder os til en dejlig dag sammen med jer i det gode ungelivs’s tegn.

En stor del af unge føler ikke, at de har indflydelse på politik, og at de kan være med til at ændre på noget i deres liv. Oplever du, at du har indflydelse på, hvordan tingene skal være omkring dig? Synes du, at du kan komme i kontakt med politikerne i din kommune, i regionen eller i Folketinget?

Hvis vi alle engagerer os og byder politikerne op til debat, kan vi alle få mere indflydelse. Vi skal diskutere løsninger i stedet for problemer, og vi skal få ideer sammen frem for at kritisere hinanden.
Lad os samles i fællesskab og sammen lægge hovederne i blød for at komme på de bedste løsninger for vores (lokal)samfund.

Tanken bag OG’s ”Ångøfålkømødø” er, at vi sammen kan løse flere problemer og komme på flere gode ideer til fremtidens Odsherred og ikke mindst fremtidens Danmark.
Vi vil gerne sætte fokus på samtalen – ikke alle politiske samtaler foregår i København, og det er vigtigt, at I unge i Odsherred får en oplevelse af at blive hørt og set. Det er gennem deltagelse, samtale og fællesskab, at vi skal udforske, hvad det betyder at deltage i demokratiet.
Unges travle hverdag rummer sjældent plads til at drømme stort – hverken på egne eller samfundets vegne.

På OG’s ”Ångøfålkømødø” vil vi gerne invitere til en pause fra den travle hverdag. I fællesskab med en masse foreninger, virksomheder, politikere og andre spændende mennesker undersøger vi, hvordan vi sammen kan løse de problemer, der er i lokalsamfundet i dag. Og måske drømme om, hvordan fremtiden kunne se ud.

Formålet er at få jer til deltage i work shops, debatter og diskussioner, der vedkommer jer, så I kan være med til at tage debatten op om jeres fremtid.
I skal igennem 3 workshops med jeres klasser, og I skal i løbet af dagen tage stilling til, hvad der er vigtigt for JER. Det handler ikke så meget om, hvad du ved, men hvad du vil.

Vi håber, at det vil engagere unge i politik og samfundsdebatten på en ny måde. Det højeste mål med OG’s ”Ångøfålkømødø” er at skabe gode oplevelser og indsigt, så I unge – når I er blevet lidt ældre og måske har taget en uddannelse et andet sted, kommer retur – fordi Odsherred er et godt sted at være.

Det er lige netop det, vi skal bruge OG’s ”Ångøfålkømødø” til! For hvad er det gode ungeliv – det ved kun I.

Som noget nyt foregår OG’s ”Ångøfålkømødø” i år kun på gymnasiet – samlet inde og ude med fed festivalstemning og fælles velkomst og afslutning. Og, ikke mindst med mere ”ung til ung” formidling.

Her i programmet vil I kunne læse om de forskellige workshops samt pladsaktiviteterne i pauserne.

Vi ses fredag d. 15/9!

Vel mødt!

Se programmet HER