Nordplus-elever i Estland

8 elever fra OG, som er en del af Nordplus-projektet, er i disse dage på en lærerig rejse i Estland. Her udforsker de bæredygtighed og naturbeskyttelse, og får praktisk erfaring og viden, der går langt ud over klasseværelsets grænser.

Under deres ophold har eleverne bl.a. besøgt en skov nær kysten, hvor de har undersøgt skovbrandes indflydelse på økosystemet. De har lært, at disse brande, trods deres destruktive natur, faktisk er gavnlige for biodiversiteten, idet de fremmer væksten af insekter og tiltrækker et mangfoldigt dyreliv.

En tur til kysten gav eleverne indblik i bæredygtig naturbeskyttelse. De lærte om beskyttelse af truede dyrearter og kystlinjens sårbarhed over for klimaændringer. Eleverne blev også introduceret til bæredygtige husholdningspraksisser, herunder familier, der vælger at leve mere selvforsynende ved at dyrke deres egne marker, skove og haver.

I dag torsdag fokuserede eleverne på at dokumentere deres opdagelser. 

I morgen fortsætter rejsen til Tallinn, Estlands hovedstad, hvor eleverne vil besøge Estlands Naturhistoriske Museum og deltage i en workshop.

De vender derefter hjem til Danmark, klar til at påbegynde deres velfortjente efterårsferie, beriget med nye erfaringer og indsigter.