HF-elever bliver afklaret om fremtiden

Når man tager en HF på Odsherreds Gymnasium, gør vi meget for at eleverne kommer godt videre, og derfor er en praktikperiode på vores HF obligatorisk. Her får de unge mulighed for at komme ud i den virkelige verden, og få afklaret om deres tanker omkring videreuddannelse også stemmer overens med, hvordan virkeligheden ser ud.

Afklaring af fremtiden

18-årige Christina Jensen og 20-årige Thorbjørn Løvendorf, som går på HF fagpakken ’Mennesker og Samfund’, har for nyligt været i praktik som henholdsvis pædagog og lærer. Her har de haft god mulighed for at afprøve de to erhverv, og blive mere afklaret omkring deres fremtidige uddannelsesdrømme.

Thorbjørn har haft sin praktikperiode på Tømmerup Fri- og efterskole. Her prøvede han kræfter med undervisningssituationen, da han var tilknyttet en lærer i både 7. -og 9. klasse. Thorbjørn fik lov at undervise eleverne på egen hånd, og han er slet ikke i tvivl om sin fremtid.

’’Jeg har tænkt mig at tage på lærerstudiet, og jeg har også fundet ud af at det skal være i de ældre klasser. Det er nok her jeg kan give mest, rent emotionelt og viden, og jeg kan også få noget tilbage’’ fortæller Thorbjørn.

Christina har været i praktik i idrætsbørnehaven Spiloppen i Asnæs. Christina tilbragte 3 dage i børnehaven, hvor hendes primære opgaver var at lege med og aktivere børnene.

Christina brugte praktikken til at blive afklaret om pædagogstudiet, er hendes fremtidige uddannelsesvej, og det mener hun selv at hun er blevet.

’’Jeg er meget afklaret. Jeg føler ikke, at jeg skal være i en børnehave, men jeg vil gerne arbejde inden for det pædagogiske social- og specialområde’’ fortæller Christina.

Anbefaler en HF

Thorbjørn har allerede lagt en plan for hvad der skal ske efter lærerstudiet. Her vil han gerne læse videre til gymnasielærer. Thorbjørn mener også, at praktikperioden har været utroligt givende og vil klart anbefale den til andre.

’’Jeg vil gerne læse videre til gymnasielærer bagefter, så jeg kan komme et skridt længere op og komme lidt dybere ind i undervisningen. Det er det jeg synes er mest spændende.’’ udtaler Thorbjørn med et smil på læben og fortsætter:

’’Jeg kan klart anbefale at tage i praktik, selvom man ikke helt ved hvad man vil, så kan det give nogle muligheder. Jeg fik bl.a. at vide, at jeg var altid velkommen på et andet tidspunkt. Så der har jeg fået nogle muligheder for praktik, når jeg skal starte mit lærerstudie.’’

Vi tilbyder tre forskellige HF-fagpakker ’Kunst og medier’, ’Mennesker og samfund’ og ’Sundhed og mennesker’.