Da klokken slog 9.30 fredag 24. juni, var kantinen på Odsherreds Gymnasium fyldt op med tomme stole. Men det var de ikke længe. Alle sammen pegede op mod scenen, hvor der inden længe skulle udspille sig en følelsesladet og traditionsfyldt ceremoni på OG: dimissionen for årets studenter fra STX og HF.

Lærere, studenter, forældre og andre pårørende begyndte at stimle sammen og tage plads på de opstillede stole. Programmet var sat, og ved roret stod rektor Annette Bundgaard, der var klar til at de mange tilhørende igennem denne helt igennem fejringens stund.

Programmet startede med indmarch, hvor alle studenterne på fineste vis gik ind og fandt deres pladser tættest på scenen. Herefter bød rektor Annette Bundgaard hjerteligt velkommen til dimissionsfesten med en fin tale til de unge mennesker, hvor særligt én ting skinnede tydeligt igennem: at de unge studenter sent vil blive glemt af lærere og øvrigt personale på Odsherreds Gymnasium.

’’Vi mindes ofte tidligere klasser, og jeg kan love jer, at I vil ikke blive glemt. I er en del af OG’s DNA,” lød det fra Annette Bundgaard i hendes tale.

Taler fra lærere og elever

Dimissionen bød også på taler fra den erfarne lærer Henrik Larsen, som på humoristisk og fængende vis fik fortalt de unge studenter, at de nu skal ud på livets rejse, og at de skal huske at nyde den.

”Når I er på rejse, så husk at kigge ud ad vinduerne. Både de fysiske, men også de mentale. Husk, at der ikke er nogle rigtige eller forkerte billetter. Det er jeres rejse — I skal nok komme frem” udtalte Henrik i sin tale.

Når man spørger eleverne, så vil de også mene, at studietiden på Odsherreds Gymnasium har været lidt af en rejse. Selma Louise Strandly Brandt fortalte i sin forrygende tale til sine medstudenter, at det for hende og mange af studiekammeraterne har været en dannelsesrejse at gå på gymnasiet, og at mange også er kommet frem til en vigtig erkendelse undervejs: ”Det har været en proces for mange af os at finde ud af, at karakterer ikke er alt, og at det ikke definerer én som menneske.”

Fest og sommerferie

Efter den formelle del af dimissionen blev der traditionen tro danset rundt om skulpturen foran hovedindgangen, hvorefter den lige så traditionsrige vogntur kunne begynde, og eleverne kørte videre ud i landet og videre ud i livet.