Solen skinnede stålsat gennem de svage skyer over OG om morgenen fredag 23. juni 2023. Som om den vidste, hvad der var på programmet denne dag: dimission for vores afgangselever.

En fest fra morgenstunden af
De strålede også om kap, som de ankom til skolen med deres nærmeste omkring fra morgenstunden af – klar til kl. 10.00, hvor dimissionen blev sat i gang af årets fanebærere fra 2.g.

Traditionen tro fulgte årets studenter én klasse ad gangen og satte sig på de pladser i fodbadet, de har kendt så godt de sidste to-tre år. I alt 99 studenter fordelt på tre STX-klasser og to HF-klasser.

Smukke ord til årets studenter
Fra fodbadet kunne de med deres smukke røde huer og blå huer følge dagens program, som rektor Annette Bundgaard satte i gang med manér ved at byde velkommen.

Derefter fulgte blandt andet elevtale fra Karoline Juliane Manhart fra 3.c, lærertale fra Alf Theilgaard og årets rektortale – en god blanding af tilbageblik på årene der er gået og fremtiden, der lige om lidt skal bringe en masse nyt.

Et sidste minde
Undervejs spillede skolens elevband Rice and Potatoes naturligvis også, hvilket hver gang affødte store klapsalver fra den pakkede sal.

Efter den officielle del af dimissionen drev  venner og familie udenfor og fik en forfriskning, mens studenterne blev samlet til både klasse- og fællesfotos. For sidste gang på Odsherreds Gymnasium.

Kørte videre ud i livet
Inden de små 100 studenter kørte afsted i de mange flot pyntede vogne til jubel fra de mange, mange tilskuere, havde de taget en dans om skulpturen foran gymnasiet. Som det sig hør og bør.

Dermed blev det en dag i OG-traditionernes tegn, samtidig med eleverne drog ud i landet – med gode erfaringer og minder fra tiden på STX og HF og klar til at skabe nye oplevelser med sabbatår, rejser, jobs, studier og meget, meget mere.

Læs mere om dimissionen på sn.dk: